terug

RCC PinkRoccade

RCC PinkRoccade

Fauststraat 3 Apeldoorn

In 1970 verhuise bijna de helft van de ongeveer 500 medewerkers van het Rijks Computercentrum (RCC) in Den Haag naar het gebouw aan de Fauststraat 1 te Apeldoorn. Op 10 maart 1971 opende staatssecretaris van Veen officieel het nieuwe gebouw in Apeldoorn. Door de groei van het Computercentrum werd in 1981 een forse uitbreiding van het gebouw ingezet: Koningin Beatrix opende dit nieuwbouwgedeelte in 1984.
Dankzij de verzelfstandiging en de beursgang van de voormalige rijksdienst werd in de loop der jaren de bedrijfsnaam meermalen veranderd. Het begon met RCC en werd achtereenvolgend Roccade Megaplex, Pink Elephant en uiteindelijk PinkRoccade Megaplex. Op de naamswijzigingen na is de rest van het bedrijf aan de binnen- en buitenkant niet veel veranderd.
Meer dan dertig jaar na de opening van het pand voert het bedrijf nog steeds dezelfde werkzaamheden uit: het opslaan en verwerken van grote hoeveelheden informatie in een zwaar beveiligde omgeving. Het klantenbestand bestaat voor een groot deel uit overheidsdiensten, maar het beurgenoteerde PinkRoccade werkt tegenwoordig bijvoorbeeld ook voor financiƫle instellingen, industriƫle organisaties en nutsbedrijven.

Leven in Z7 : Zuidbroek Zevenhuizen verdwijnen verschijnen / Gemeente Apeldoorn

Info ReactiesAfbeeldingenVoorwerpen Streetview