terug

Dynamohal

Dynamohal

Morellenlaan 41 Apeldoorn

Op 1 juli 1951 besloot de Christelijke Sportvereniging Apeldoorn tot het oprichten van een volleybaltak, die in 1959 een eigen leven ging leiden onder de naam CVVA, de Christelijke Volleybal Vereniging Apeldoorn. De kleuren van de Apeldoornse vlag, bordeauxrood en geel werden door CVVA overgenomen. Binnen 15 jaar groeide CVVA uit tot de grootste volleybalvereniging van Apeldoorn met een damesteam in de hoofdklasse en een herenteam in de eerste klasse.
CVVA zocht een manier om in Apeldoorn een volleybalbolwerk op te zetten en op 1 juli 1967 werd de fusie tussen CVVA, CVV DES en VV Volley een feit. Behalve met het realiseren van topvolleybal in Apeldoorn had men met deze fusie ook nog twee andere doelen voor ogen, namelijk het verzorgen van een betere begeleiding voor het jeugdvolleybal en het scheppen van betere mogelijkheden tot het beoefenen van recreatief volleybal.
Omdat de volleyballers van VV Dynamo niet over een eigen accommodatie beschikten werd er in die jaren getraind in diverse gemeentelijke sporthalletjes, verspreid over heel Apeldoorn. De competitiewedstrijden werden uitgevochten in het gymzaaltje van het stedelijk Gymnasium. Dit veel te kleine zaaltje werd het strijdtoneel van wedstrijden die door het publiek vanuit de wandrekken werden bekeken. In de tweede helft van de jaren zeventig was het eindelijk zover. Met hulp van meer dan honderd leden die zich als vrijwilliger hadden aangemeld werd aan de Morellenlaan gestart met de bouw van de eigen Dynamohal, die op 11 november 1977 feestelijk kon worden geopend door Prinses Margriet.
Voor het seizoen '86-'87 werden de handtekeningen gezet onder een driejarig sponsorcontract tussen SV Dynamo en kledinggigant Piet Zoomers. Vanaf dat moment werd de naam van de volleybalvereniging ook gewijzigd in PZ Dynamo, en later in Piet Zoomers/D. Het mannenteam rammelde eind jaren tachtig voor het eerst aan de poort van de volleybal-eredivisie, zo'n twintig jaar later beschikt het team over elf landstitels, zeven nationale bekers en zeven nationale supercups. En ook internationaal werd de club succesvol, met als hoogtepunt het organiseren en winnen van de Final Four van de Europese Top Teams Cup in 2003.
Door de groei van de vereniging werd de Dynamohal te klein en ook de ontwikkelingen in het topvolleybal vroegen om een grotere accommodatie. En daardoor speelt het eerste herenteam sinds oktober 2007 zijn competitiewedstrijden in de topsporthal van 'Omnisport Apeldoorn', eind januari 2008 volgt de rest van de vereniging.

www.dynamovolleybal.nl

Info ReactiesAfbeeldingen Streetview