terug

The Sound of Music in Loenen

Sound of Music in Loenen
route

Dalenk 26, Loenen

Aan de Dalenk 26 in Loenen, op het hoogste punt van de omgeving, staat het huis waar in de zomer van 1939 de beroemde familie Von Trapp een tijdje verbleef. Hun verhaal is wereldberoemd en diende als inspiratie voor de onvergetelijke film en musical The Sound Of Music. Door het uitzicht over de glooiende velden heeft de woning de naam "de Uitkijk" meegekregen. Als de familie daar in de tuin hun repertoire oefende, waanden ze zich misschien wel in een Oostenrijkse alpenweide.
Voordat de Von Trapps naar de Verenigde Staten emigreerden, gaven zij als dank voor hun ontvangst in Loenen een 'afscheidsconcert' voor de Katholieke kerk St. Antonius Abt aan de Hoofdweg in Loenen. Het werd een gedenkwaardig concert waar Loenenaren nog lang mooie herinneringen aan bewaarden.

Het buitenhuis 'De Uitkijk' was eigendom van de Nederlandse bankier Menten. Menten en Von Trapp kenden elkaar van de antroposofische beweging. In de tijd dat de Von Trapps in Oostenrijk woonden, kregen zij met enige regelmaat financiƫle steun van de schatrijke Menten.

Klik op 'Video' hieronder om een item te zien dat Omroep Gelderland maakte over de Von Trapps in Loenen.

Ingezonden door: Margot Jongedijk

Info ReactiesVideo Streetview