terug

Muziektent Oranjepark

Muziektent Oranjepark

Oranjepark.

De bouw van een muziektent in het Oranjepark in 1998 was een initiatief van de Stichting 'Muziektent Oranjepark 1998' (J. Brink, F. ter Braak, P. Mulder, L. Bouwmeester, A. Wijma, E. v.d. Scheur). Het doel van de stichting was om 100 jaar na de oprichting van de oorspronkelijke muziektent in het Oranjepark (1898-1960) weer een muziekkoepel in het Oranjepark te realiseren in de oorspronkelijke stijl.
De stichting 'Muziektent Oranjepark 1998' schonk de karakteristieke muziektent, na afronding van de bouwactiviteiten, op 1 mei 1999 aan de inwoners van de gemeente Apeldoorn. Burgemeester mr. G.J. de Graaf heeft de muziektent namens de gemeente onder dankzegging aanvaard.
De Stichting werd verantwoordelijk voor de organisatie van de activiteiten in de muziektent. Zij heeft deze taak structureel ingevuld door in juli 1999 een werkgroep 'activiteiten muziektent Oranjepark' te formeren, bestaande uit leden van cultureel platform STAP, de VVV en de stichting zelf. In 2000 is een nieuwe stichting in het leven geroepen die de uitvoerende taak m.b.t. de programmering van de activiteiten in de muziektent van de gemeente heeft overgenomen. Deze "Stichting Oranjepark" (SMO) doet dit nog steeds met veel enthousiasme.

Ingezonden door: P.Otterloo (Vereniging Oud Apeldoorn)

Info ReactiesAfbeeldingenMeer fotosites Streetview