terug

Juwelier Mulderij

Juwelierszaak Mulderij

Opgericht: 13 mei 1913

"W. Mulderij - Zwolscheweg 60 Apeldoorn - Horlogerie Byouterie - Levering van alle soorten uur-, goud- en zilverwerken onder vakkundige behandeling - Abonnement voor het opwinden van uurwerken"

Zo adverteerde juwelier Mulderij in1916 in het Erica adresboek voor Apeldoorn. Nu, bijna 100 jaar later doet de kleinzoon van de opsteller van die advertentie feitelijk niet zo heel veel anders dan zijn grootvader. Hij heet zelfs hetzelfde: Willem Mulderij. Alleen het opwinden van uurwerken komt zelden meer voor…
Wel van naam veranderd is de Zwolscheweg. Die heet sinds 1964 Koninginnelaan. Oprichter Willem Mulderij nam in 1943 en 1949 zijn zoons, resp. Adrianus, Gerrit en Willem, als vennoten op in zijn zaak. Na zijn dood in 1969 zetten zij samen het bedrijf voort. In 1981 werd de vennootschap ontbonden en ging Willem als enige verder op een nieuw adres: Tulpenlaan 1, het perceel grenzend aan de achterkant van het oorspronkelijke winkelpand. Toen deze Willem in 1987 overleed, nam zijn negentienjarige zoon het stokje over. Hij verhuisde na een jaar de winkel weer naar het pand op de hoek van de Tulpenlaan en de Koninginnelaan, waarmee juwelier Mulderij feitelijk terug was op precies dezelfde plek waar zijn grootvader ooit voor het eerst de winkeldeuren opende.

Op 13 mei 2013, precies een eeuw nadat de zaak werd opgericht, ontving Mulderij het predicaat van  hofleverancier.

Open de bijlage hieronder voor (een deel van ) de bouwvergunning en enkele gevelaanzichten van de winkel in 1934 en 1959.

Bijlage openen

CODA

Info ReactiesAfbeeldingen Streetview