terug

Matenpark

Matenpark
route

De wijk De Maten is gebouwd rond dit ruim 30 hectare grote wijkpark, dat oorspronkelijk tot aan de A1 zou reiken. Al gauw werden echter een winkelcentrumgebied en andere voorzieningen in het geplande groen gebouwd. Ten zuiden van de Eglantierlaan werd de buurt Matenhoeve gerealiseerd. Het park is vanaf 1977 aangelegd en vormt het groene hart van de wijk.
Het park is in een landschappelijke, natuurlijke stijl ontworpen door gemeentelijk landschapsarchitect Henk Barkhof. Centraal loopt een water dat uitmondt in een brede vijver bij het winkelcentrum. Doordat de bodem ijzeroer bevat heeft het water de kenmerkende roestbruine kleur. Langs het water zijn rijen bomen geplant.
In het park zijn grote speelweiden en veel speelvoorzieningen aanwezig. Het eerste klimtoestel van staaldraad in Nederland is hier te vinden. Rechts ziet u de waterspeelplek met grote keien die onlangs is opgeknapt. Daar kunnen kinderen eindeloos spelen met water en zand. Eveneens aan de noordkant van het park heeft prins Bernard op een boomplantdag begin jaren tachtig een boom geplant.

Info ReactiesAfbeeldingen Streetview