terug

De Drie Ranken

De Drie Ranken

Eglantierlaan 202, Apeldoorn

Aan de Eglantierlaan 202 staat het Kerk-centrum 'De Drie Ranken'. Het kerkcentrum is tot stand gekomen door een gezamelijk initiatief van De Nederlands Hervormde wijkgemeente 'de Maten', de Gereformeerde wijkgemeente 'de Maten' en de Rooms Katholieke Emmanuel Parochie. Hieraan dankt dit kerkcentrum ook zijn naam: De Drie Ranken.
De eerste twee wijkgemeenten vormen nu samen de Protestantse wijkgemeente 'de Maten'. In dit kerkgebouw vormen de huidige twee kerkgenootschappen één geloofsgemeenschap. In dit kerkcentrum is de hele week door van 's morgens vroeg tot 's avonds laat van alles te doen.
Het kerkcentrum 'De Drie Ranken', een ontwerp van architect J. van der Weerd te Apeldoorn, werd in gebruik genomen op 27 augustus 1976. Oorspronkelijk is het kerkcentrum gebouwd met een grote kerkzaal, een kleinere kerkzaal en zaaltjes die geschikt zijn voor diverse activiteiten. Later is er op de kleine kerkzaal een verdieping gebouwd ten behoeve van jeugdactiviteiten. In de grote kerkzaal vinden de kerkdiensten plaats van de Protestantse wijkgemeente 'de Maten' en van de Rooms Katholieke Deelparochie 'Emmanuel'.

Ingezonden door: Kees Walter

Info ReactiesAfbeeldingen Streetview