terug

Muziekhandel Bossink

Muziekhandel Bossink

Brinklaan 16 Apeldoorn

Midden jaren '50 richtten Lenie Bossink en Jan Vulink aan de voorkant van garage Bossink aan de Brinklaan een etalage in met muziekinstrumenten. Al snel daarna, in 1956 openden ze hun eigen winkel "Muziekhandel Leny Bossink" aan de Hoofdstraat.
De Vulinks - inmiddels waren Lenie en Jan getrouwd - verkochten niet alleen instrumenten; ze gaven ook les en traden geregeld zelf op voor verschillende bandjes in het 'schnabbelcircuit'. Eind jaren '60 werd de muziekwinkel ingrijpend verbouwd. Er werd meer plek ingeruimd voor electrische instrumenten. Toch bleek dat niet genoeg om de winkel rendabel te kunnen houden. De Apeldoornse muzikanten kochten steeds vaker hun instrumenten direct bij de importeurs in Den Haag of Amsterdam. Lenie en Jan besloten de winkel van de hand te doen en zich te richten op het geven van muzieklessen.
Begin jaren '70 verhuisde de winkel terug naar de Brinklaan en wat later naar de Arnhemseweg, met inmiddels dus een andere eigenaar, maar nog steeds onder de naam 'Bossink'.

Meer informatie over Muziekhandel Bossink en over popmuziek in Apeldoorn in het algemeen is te vinden op de onvolprezen website Waterloostation.nl.

Waterloostation.nl

Info ReactiesAfbeeldingen Streetview