terug

CODA

CODA

vosselmanstraat 299, Apeldoorn

CODA is het eerste Nederlandse cultuurwarenhuis waar museum, bibliotheek en archief & kenniscentrum onder één dak zijn samengebracht.

CODA Archief & Kenniscentrum is het historisch documentatiecentrum van de stad Apeldoorn. CODA Archief vervult de functie van gemeentearchief en bewaart ruim vijf kilometer aan archieven en vele meters beeldmateriaal. De archieven zijn van de stedelijke overheid en van particuliere instellingen, verenigingen en bedrijven die iets met Apeldoorn te maken hebben. Deze archieven en de collecties zijn kosteloos te raadplegen.

In CODA Kenniscentrum kunt u terecht met al uw vragen over de geschiedenis van Apeldoorn. Onze Gelderlandcollectie bevat boeken met informatie over de geschiedenis van Gelderland en specifiek over Apeldoorn. Daarnaast is er een collectie tijdschriften en naslagwerken op het gebied van geschiedenis, kunst, genealogie, Apeldoorn en erfgoed. CODA Kenniscentrum beschikt verder over meerdere databanken. U kunt bijvoorbeeld zoeken in Genlias, Krantenbank, Financiële Dagblad, Consumentenbond en de Uittrekselbank.

CODA Museum
verrast: met wisselende tentoonstellingen van moderne en hedendaagse kunst waarbij sieraden en papier steeds terugkerende aandachtsgebieden zijn. Met (speelse) exposities over de historie van Apeldoorn en de Veluwe. Met fantasievolle kindertentoonstellingen en creatieve Kinderateliers. Met boeiende rondleidingen en interessante workshops voor jong en oud. Kijk op onze website voor een actueel overzicht van onze tentoonstellingen en activiteiten.

CODA Bibliotheek beschikt niet alleen over een zeer veelzijdige en actuele collectie boeken, kranten en tijdschriften maar ook over films, games en (blad)muziek. Jong of oud, lezer of luisteraar, student of hobbyist: CODA Bibliotheek heeft 'de wereld' in huis - voor uw plezier, ter verdieping of ter informatie!

Info Reacties Streetview