terug

Beekpark

Beekpark

Beekpark Apeldoorn

Het Beekpark is het overblijfsel van de tuinen van de woningen van de burgemeesters Bas Backer en H.P.J. Tutein Nolthenius aan wat nu de Vosselmanstraat is en genoemd naar de dorpsbeek. Het gebied is rond de jaren zestig bestemd geweest voor de zeer grootschalige bouw van een stadhuis en kantoren, waarvan alleen het stadskantoor op de hoek van de Badhuisweg en de Vosselmanstraat daadwerkelijk werd gerealiseerd.
Uiteindelijk beleef het gemeentelijk grondbedrijf zitten met een een miljoenenstrop en was het Beekpark lange tijd niet veel meer dan een grasveld met wat parkeergelegenheid.
Deze situatie duurde voort tot ongeveer 1995. Daarna zijn er plannen ontwikkeld voor een culturele bestemming, nieuwbouwwoningen en het herstel van het Beekpark. Het park is in 2004 opnieuw ingericht met onder andere een aantal kunstwerken (het beeld 'Hert en jager' en een borstbeeld van burgemeester Des Tombe)
Langs het appartementencomplex De Beekparkveste zijn doornloze valse Christusdoornen aangeplant. Een ideale stadsboom met een ijle kroon, een hartverwarmende gele herfstkleur en grillige peulen als vruchten.

CODA

Info ReactiesAfbeeldingenMeer fotosites Streetview