terug

Willibrorduskapel

Willibrorduskapel

Henk Vulinkweg 30 Beekbergen

Op deze plek stond vanaf 1959 een Rooms Katholieke kapel, de Willlibrorduskapel. De kapel werd destijds gebouwd op de grond van Sibella Pauline Hekker- Knappertsbusch. Zij woonde op het landgoed Rauwenhul en financierde de kapel zodat de Rooms Katholieke parochie hier haar diensten en vieringen kon houden.
De Willibrorduskapel werd door de architect J.G.A van Dongen ontworpen. De architect ontwierp in het begin van zijn carrière voornamelijk woonhuizen. Zijn eerste kerk ontwierp hij in 1923, de H.H. Fabianus en Sebastianus. Deze staat, evenals de door hem ontworpen Sint Theresiakerk (1939), in Apeldoorn.
Zoals nog te zien is aan de bomen aan de achterkant van het veld heeft hier een grote brand gewoed. De kapel stond al sinds 2001 leeg na het samengaan van de parochie Beekbergen met de overige parochies in Apeldoorn. Hierna raakte de kerk in verval. Veel oud-bezoekers van de parochie wilden de kerk door een inzamelingsactie restaureren. Alle moeite was voor niets toen de Willibrorduskapel op 30 april 2007 afbrandde.

CODA

Info ReactiesMeer fotosites Streetview