terug

Gouden Leeuw

Gouden Leeuw

Dorpstraat 44 Beekbergen

Op de hoek van de Schaffelaarweg en de Dorpstraat, waar tegenwoordig Chinees restaurant Lin Wah zit, was al meer dan driehonderd jaar een plek om te overnachten, te eten en te drinken. De bierkraan heeft hier in afgelopen decennia al vele glazen gevuld terwijl bezoekers uitrustten en bijpraatten.
Herberg De Gouden Leeuw opende in 1677 zijn deuren. Deze plek speelde een grote rol tijdens feestelijke aangelegenheden en andere sociale gebeurtenissen.
Na 250 jaar als herberg gefunctioneerd te hebben, kocht freule Hartsen De Gouden Leeuw in 1910. Zij besloot het pand te verbouwen om er een geheelonthouders koffiehuis te beginnen. Zij handhaafde de naam en het authentieke uithangbord van De Gouden Leeuw.
Zo rond 1960 veranderde deze situatie. In De Gouden Leeuw vestigde zich eerst het Chinese restaurant San Wah. Daarna werd restaurant Lin Wah in het pand ondergebracht.
De Gouden Leeuw blijft ondanks alle veranderingen gedurende vele decennia een plek waar gastheren- en vrouwen het de mensen naar de zin willen maken.

CODA

Info ReactiesAfbeeldingenMeer fotosites Streetview